De American Bully is nog een vrij jong hondenras, ontstaan midden jaren 90 en gefokt om een echte familiehond te creëren. Op dit moment wordt dit hondenras nog niet erkend bij Fédération Cynologique Internationale (FCI).

Ondanks dat het ras niet erkend wordt, heeft de American Bully Kennel Club (ABKC) wel een aantal vereisten en een rasstandaard opgesteld. Zo staat deze hond bekend om zijn stoere en zelfverzekerde uiterlijk met een zeer lief karakter, een echte familiehond.

GESCHIEDENIS

Midden in de jaren 90 is de American Bully ontstaan door de American Staffordshire Terriër te kruisen met een American Pit Bull Terriër. Daarbij hebben ook de Amerikaanse en Engelse Bulldog invloed gehad binnen dit fokprogramma.

Ondanks het krachtige uiterlijk van de American Bully, is de hond niet gefokt omwille hun kracht en gespierde uiterlijk. Maar dit hondenras is juist bedoeld om een echte familiehond te zijn.

FYSIEKE KENMERKEN

De American Bully wordt vaak verward met de Pitbull, maar dit is duidelijk een ander ras. Binnen het ras de American Bully vallen vijf categorieën: pocket, standaard, classic, XL en extreme. In het uiterlijk van deze hond zitten kenmerken van de Pitbull Terriër en andere Bull Terriër soorten. Vandaar ook de indrukwekkende, atletische en gespierde bouw van dit ras. Het gespierde lichaam en de grove kop moeten goed in balans zijn. Het fysiek van dit hondenras straalt kracht en behendigheid uit.

Binnen dit hondenras zul je veel verschillen ontdekken, zo heeft de één bijvoorbeeld een platte snuit en de ander niet. Hieraan kun je zien dat verschillende hondenrassen invloed hebben gehad op de kenmerken van dit ras. Ook zul je veel verschillende hoogtes en breedtes ontdekken binnen dit hondenras, dit komt omdat de American Bully verdeeld wordt onder vijf categorieën. De categorie is afhankelijk van de schofthoogte, het gewicht en de breedte.

Pocket: schofthoogte teef tot 40 cm | reu tot 43 cm
Standaard: schofthoogte teef 40-48 cm | reu 43-51 cm
XL: schofthoogte teef hoger dan 48 cm | reu hoger dan 51 cm
Classic: schofthoogte teef 40-48 cm | reu 43-51 cm – minder massa
Extreme: schofthoogte teef 40-48 cm | reu 43-51 cm – extreem veel massa

Een American Bully kan qua vacht eigenlijk alle kleuren, tinten en combinaties hiervan krijgen. Ook is het mogelijk om een American Bully met de kleur merle te krijgen, maar deze kleurencombinatie wordt niet geaccepteerd volgens de standaard van de American Bully Kennel Club. De American Bully is kortharig en de vachtharen zijn glad en glanzend.

KARAKTER

De American Bully is een energieke, vrolijke, zelfverzekerde, stabiele, moedige en intelligente hond. Ten opzichte van mensen zijn het zeer liefdevolle honden, het is dan ook echt een familiehond. Verder staat dit ras bekend dat zij extreem tolerant zijn met kinderen en vinden het fantastisch om de familie te behagen. Daarnaast is de American Bully loyaal, stabiel, goedmoedig, amusant en zeer aanhankelijk. De loyaliteit en stabiliteit van de Amerikaanse Pittbull Terrr en het gezellige, aanhankelijke en het temperament van de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Het is een zelfverzekerde hond, maar niet in een agressieve vorm. Kortom de Bully is een betrouwbare en ideale gezinshond.
American Bully

Deel op social media